— Молодь із найвіддаленіших куточків нашої області повинна мати можливість та підтримку в реалізації своїх ідей і задумів, — зазначив Сергій Борзов. — Нам потрібен відкритий майданчик для комунікації влади з молоддю. До речі, голова ОДА вже озвучував ідею створення ГО «Молодіжний конгрес ОТГ». Зробив це під час його представлення активу області після призначення на посаду. Названа ініціатива — одна з тих, що їх обіцяв втілити в життя в числі невідкладних завдань. В області створено 63 об’єднані територіальні громади. На жаль, у них відсутня координація дій ініціативних юнаків і дівчат.

Представники молодіжних організацій підтримали таку пропозицію. Наголосили, що їм непросто втілювати в життя будь-який, навіть найменший задум без допомоги влади. Щоправда, у Вінниці для цього більше можливостей. Тут створено молодіжний креативний простір «Квадрат» з власною виробничою майстернею і дослідницькою лабораторією. Є коворкінг-зона, студія звукозапису, майданчик для онлайн радіо і телебачення, зал на 300 місць. Загальна площа центру — понад 700 квадратних метрів. Нині в лабораторії на 3D-принтері виготовляють захисні щитки для лікарень.

Сергій Борзов звернув увагу на те, що простір є інклюзивним, обладнаний підйомниками для осіб на візках, частина території вимощена тактильною плиткою, що полегшує орієнтування для незрячих.

В. о. директора центру Олена Гуменна пояснила, що «Квадрат» став місцем зустрічі активної молоді, тут обговорюють творчі ідеї, зокрема бізнесові, а також соціальні, громадські ініціативи.

— Необхідно й надалі розвивати перспективні напрями роботи креативного простору та відкривати можливості для молодіжного активу, — наголосив Сергій Борзов.

Посадовець пообіцяв особисту підтримку молоді в реалізації ділових ідей.