Але насамперед необхідні прес-тури, щоб журналісти могли ознайомити своїх співгромадян із ситуаціями в наших країнах, розповісти про відсутність мовного бар’єра й привабливість туризму. Про це заявив посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс під час візиту до Запорізької області.

«Епідемія коронавірусу дуже впливає на роботу всіх галузей. Наш президент планував візит до України, поки що також переносимо дату, адже не знаємо, коли стабілізується ситуація. Ми зацікавлені в налагодженні зв’язків, у тому числі й туристичних. У вас відкрився міжнародний термінал, і ми зацікавлені, й думаю, ви не менше, щоб були прямі рейси із Запоріжжя до Латвії. Тривають переговори з AirBaltic. Вважаю, що потрібно повернути старі дружні відносини», — розповів він.

Дипломат запросив голову Запорізької облдержадміністрації Віталія Боговіна відвідати Латвію. І запропонував підготувати план тих локацій чи галузей, які можуть зацікавити запорожців.

До речі, в Латвію вже приїжджала делегація із Чернігова, що знайомилася з лісозаготівлею.

«У вас триває реформа децентралізації, укрупнюються райони. І в нас завершилася реформа: із 109 самоврядувань залишилося 42. Це був дуже довгий процес. І є досвід, яким охоче поділимося. Водночас можемо провести «дні Запоріжжя», розповімо про ваш регіон. Але перед початком вважаю, що потрібно організувати прес-тур для журналістів, аби люди через ЗМІ побачили, що мовного бар’єра не існує, що є цікаві місця, є що подивитися», — зазначив Юріс Пойканс.

Обговорюючи питання туристичної привабливості регіону, начальник управління зовнішніх зносин і зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артур Бойко розповів, що запорізькі курорти відносно недорогі. Крім того, вони забезпечують відпочинок для дітей і людей похилого віку.