Групи протестувальників з молодих людей, у тому числі студентів, окупували невеликі вулички біля парламенту, на які не можуть заїхати поліцейські машини. Кілька разів виникали запеклі сутички між протестувальниками і право-охоронцями.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Небойша Стефанович, у середу під час вуличних боїв поранення дістали десять поліцейських, а в одного — переломи обох ніг через те, що його тягли сходами.

На думку міністра, протести в Белграді, Новому Саді, Ниші та інших містах пов’язані не із заходами проти поширення коронавірусу, а є «спробою захопити владу в країні без виборів і підтримки народу».

Міністр оборони Александр Вулін поділяє думку свого колеги по уряду. «Ці мітинги добре підготовлені й організовані, а в їх організаторів немає інших цілей, крім насильства й спроби перевороту. Тут не може бути й мови про протести проти повернення суворих заходів кризовим штабом. Це спроба захопити владу насильницьким методом або розв’язати в країні нову громадянську війну, тому ці дії мають бути припинені силою закону», — заявив міністр в ефірі одного з телеканалів.

Міністри засудили спроби штурмом захопити парламент, а також напад на журналістів Радіо і Телебачення Сербії (РТС), які готували репортаж про протести в місті Новий Сад. Там хулігани розбили телекамеру, а також побили оператора, який знімав сюжет для випуску новин.

Лідер однієї з опозиційних партій, а саме Сербської народної, Вук Єремич наголосив, що події в Новому Саді — це почерк провокаторів. Він повністю поклав провину за заворушення на уряд і особисто президента. «Він підсилає провокаторів і хуліганів, щоб створити хаос і спровокувати сутички між людьми. Він прагне викликати в нас ненависть одне до одного», — завив головний сербський опозиціонер. Лідер Сербської народної партії запевнив, що опозиція ніколи не закликала до насильства і повалення влади, а вимагала свободи для преси й створення рівних умов для всіх учасників парламентських виборів.