Тут є чим похизуватися Дубровицькому району. В цьому переконався особисто заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг, побувавши в селах Сварицевичі та Лютинськ.

Давній, ще дохристиянський, обряд, «Водіння Куста», знаменитий сварицевицький мацик, картопляні галушки на молоці, духмяний, спечений у справжнісінькій печі, домашній хліб, автентичні народні костюми й наша неповторна солов’їна українська пісня — все гостям дуже сподобалося.

— Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль оголосив 2020-й «Роком промоції культурної спадщини». Прийнято розпорядження з цього приводу, яке передбачає проведення в області іміджевих заходів, спрямованих на збереження історико-культурної спадщини та розвиток подієвого туризму.

Отож продовжуємо вивчати та знайомитися з культурним спадком нашого краю. Я відвідав Дубровицький район і вражений його самобутнім, культурним потенціалом. Це свого роду унікальний генетичний код Полісся — його люди, традиції, звичаї та обряди, — так оцінив побачене й продегустоване Сергій Гемберг.

Побував заступник голови ОДА і в селі Лютинську, де ростуть знамениті вікові дуби та варять неповторний і унікальний, перейнятий від прадідів гастрономічний витвір — смачний куліш з грибами, м’ясом та кишками.

Дубровиця
Рівненської області.