21 лютого 2014.
Верховна Рада ухвалила законопроект про повернення до Конституції 2004 року, деякі положення якої щодо політреформи у 2010 році було скасовано Конституційним Судом України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА


22 лютого 2014.
Верховна Рада, констатувавши розвал правлячої коаліції, відправила у відставку керівника парламенту Володимира Рибака та обрала новим Головою Верховної Ради Олександра Турчинова (на знімку у центрі)
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА


27 лютого 2014.
У Верховній Раді створено парламентську коаліцію "Європейський вибір", до складу якої увійшли фракції "Батьківщина", "УДАР", "Свобода" та депутатські групи "Економічний розвиток" і "Суверенна європейська Україна".
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА


7 червня 2014.
У Верховній Раді України відбулася інавгурація п'ятого Президента України Петра Порошенка, який був обраний на посаду під час позачергових виборів 25 травня.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ


16 вересня 2014.
 Верховна Рада ратифікувала Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, яка дала Україні змогу перейти до політичної асоціації та економічної інтеграції з Європейським Союзом. У центрі Володимир Дубіль
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА


26 жовтня 2014. 
Відбулись позачергові парламентські вибори, за результатами яких до Верховної ради пройшли "Народний фронт", Блок Петра Порошенка, "Самопоміч", Опозиційний Блок, Радикальна партія та "Батьківщина".  Тернопільска обл. Підгаєцкий район с.Гнильче.  Голосування на дому. Голосує Ганна Хрептак
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА


27 листопада 2014. Відбулося перше засідання Верховної Ради восьмого скликання, під час якого на посаду на посаду голови парламенту обрано Володимира Гройсмана.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ


27 листопада 2014. У Верховній Раді створено коаліцію депутатських фракцій, до якої увійшли Блок Петра Порошенка, "Народний Фронт", "Самопоміч", "Радикальна партія Олега Ляшка" та "Батьківщина".
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА