Прощання з Героєм України Тарасом Матвіївим у гарнізонному храмі у Львові.

Віддати останню шану Герою України прийшли військовослужбовці, жителі міста, побратими і друзі, викладачі з факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка, який він закінчив у 2011 році.

Від імені громади батькам висловили співчуття міський голова Андрій Садовий та голова ОДА Максим Козицький.

Під час прощання у гарнізонному храмі владика Степан Сус щиро і проникливо відгукнувся про Тараса Матвіїва, якого він знав, з яким спілкувався.

«Тарас не тільки ставив питання, що я можу зробити для України, він робив конкретні справи. Він завжди горів оптимізмом, бажанням щось змінити. Був людиною, яка любила Бога і Україну. Він був і залишається для всіх нас великим українцем...» — наголосив владика Степан Сус.

Чин похорону відбувся у Жидачеві в церкві Воскресіння Господнього. Похоронна процесія пройшла вулицями міста, яке так любив Тарас Матвіїв, яке мріяв змінити як депутат Жидачівської райради.

«Львівщина — в скорботі. Словами неможливо передати біль, який відчувають рідні та друзі молодого офіцера. Низько вклоняюся батькам Тараса і щиро співчуваю. Пам’ять про Героя завжди житиме в наших серцях. Заради неї маємо відсікти ворога на всіх фронтах. Так, як віддано і відважно це робив Тарас», — зазначив голова ОДА Максим Козицький.

Фото прес-служби міськради.