Вона складається з трьох фрегатів. Флагман — іспанський F101 «Alvaro de Bazan», а також турецький F243 «Yildirim» і румунський F222 «Regina Maria». Керує групою контр-адмірал Мануель Агірре з ВМС Іспанії. 

«Попри пандемію COVID-19 наша ескадра виконує програму заходів, запланованих на багато місяців наперед. Цей візит у Чорне море відповідає напряму морського командування НАТО і є ще одним прикладом постійних регіональних зобов’язань НАТО з нашими союзниками і партнерами», — зазначив командувач з’єднання бойових кораблів контр-адмірал Мануель Агірре.

Раніше бойові кораблі Альянсу «Aliakmon» (флагман), «ESPS Tambre», «TCG Amasra» і «ITS Gaeta» також увійшли у Чорне море, де до них долучився румунський тральщик, з яким вони прибули в порт Бургас (Болгарія). До складу групи також увійде болгарський BG62 «Шквал».

«З трьома країнами-союзниками — Болгарією, Румунією й Туреччиною і двома регіональними партнерами — Україною і Грузією регулярно зустрічається постійна військово-морська група в регіоні. Крім забезпечення патрулювання морської безпеки в міжнародних водах, ці два навчання допоможуть підвищити сумісність між союзниками», — йдеться в заяві штабу ескадри НАТО.

Після невеликого відпочинку в Бургасі кораблі вийдуть на навчання. Болгарський сценарій маневрів плавно перейде у щорічні американсько-українські навчання «Сі Бриз-2020». Потім частина кораблів зайде в Одесу.