Екстрадиція... розуму

В’ячеслав Володін, спікер Державної думи (заявив, що одразу після набрання чинності законом про прирівнювання відчуження території до екстремізму піде покарання):

— Іноземних політиків, які закликають повернути Крим Україні, чекає покарання. У разі приїзду до нашої країни вони можуть бути заарештовані... І можна вимагати їхньої екстрадиції сюди...

Від чергового:

— Я вже бачу, як на Джастіна Трюдо в Оттаві одягає кайданки сам Путін і екстрадує його в Росію до кабінету Володіна...

Популярність...

Євген Примаков, глава «Россотрудничества»:

— Наш президент у Китаї фантастично популярний!...

Від чергового:

— І не тільки в Китаї — скрізь на парканах!.. У Петербурзі теж!

Запахло смаженим

Олег Неменський, науковий співробітник Російського інституту стратегічних досліджень (згадав Будинок профспілок в Одесі):

— Проросійській частині населення України загрожує жорстка розправа, якщо вона заговорить про себе. Нині можливостей для цього набагато більше, ніж тоді. Можуть спалити у ще більшій кількості і з більшим успіхом...

Від чергового:

— А я одразу не дотумкав: на біса нашому «Нафтогазу» споруджувати сонячні електростанції біля КПВВ на Донбасі? Отож — щоб спалювати там усіх російськомовних!

Душа просить... автозак

Віталій Малишевський, священик білоруського екзархату РПЦ (про арешти напередодні виборів у Білорусі):

— Що нам каже священне писання із приводу автозаків? Вони слуги Бога й діють тобі на благо...

Від чергового:

— А ще у священному писанні від Кіріла сказано, що саме автозаки доставлятимуть душі в рай... Як і обіцяв колись апостол «русского мира» Владімір Обнульонний!

Просто... вассерман якийсь

Анатолій Вассерман, російський політолог, уродженець Одеси (про незалежність України):

— Мета усієї цієї затії саме в тому, щоб обґрунтувати відділення України від решти Росії і щоб злочинці, котрі захопили там владу ще в 1991 році, могли вважатися незалежними ватажками незалежної держави. Досвід незалежності чітко довів: що далі Україна від решти Росії, то ближче вона до могили...

Від чергового:

— Чистісінька правда: що далі від Росії, то менше могил в Україні!.. А взагалі, горбатого могила виправить (я, звісно, не про Вассермана).
 


Чергував по «Куреню» Віталій СУДДЯ.

Фото з Фейсбуку.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.