Дипломи випускникам вручив ректор ВНТУ Володимир Грабко (крайній праворуч).

Усі 25 випускників — колишні військові та члени їхніх сімей. Навчання у рамках норвезько-українського проекту фінансувало міністерство закордонних справ Королівства Норвегії. Тому для слухачів воно безплатне. Заняття відбувалися на базі ВНТУ за підтримки Міжнародного фонду соціальної адаптації.

Проводили їх викладачі вишу. Ще одним партнером є університет Nord з Норвегії.

— П’ять років наш університет проводить такі заняття з колишніми військовими, — розповів «Голосу України» координатор проекту ВНТУ Юрій Буреніков. — За цей час перепідготовку пройшли майже 250 слухачів. Такою є волонтерська участь вишу в допомозі тим, хто захищає країну. Адже більшість слухачів під час служби виконували бойові завдання на Донбасі.

Нинішні заняття довелося проводити в режимі онлайн. Вони тривали по три години щодня упродовж трьох місяців. Останній місяць, коли карантин послабили, навчалися в аудиторіях.

Випускники курсів продовжать контакти з партнерами проекту у Вінниці — ГО «Центр соціальної адаптації та розвитку «Європейська ініціатива».

— Готувати бізнес-проекти можна також на конкурс, що його проводять Вінницька облдержадміністрація та облрада, — повідомив під час вручення дипломів і свідоцтв ректор ВНТУ професор Володимир Грабко.
Черговий навчальний курс для колишніх військових у ВНТУ планують розпочати у жовтні.

Фото автора.