Лише 17 липня на підконтрольну уряду України територію було передано його тіло. Тоді стало відомо, що російські окупанти вчинили наругу над ним. 21 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що встановлено картину подій на Донбасі і є всі підстави говорити саме про воєнний злочин і віроломне свідоме вбивство українського медика.

21 липня на підконтрольну уряду України територію було передано тіло третього українського захисника, який був поранений під час обстрілу евакуаційної групи під Зайцевим 13 липня і помер через те, що окупанти відмовлялися надати українській стороні дозвіл на його пошуки у «сірій зоні». Нині проводиться ідентифікація особи, повідомляє Укрінформ.

За інформацією МОУ, минулої доби (дані на 22.07) кількість обстрілів російсько-окупаційними військами позицій українських оборонців скоротилася майже вдвічі порівняно з позаминулою — із 17 до 9. Проте ворог продовжує застосовувати на лінії бойового зіткнення важке озброєння.

«Після 09.50 ворог відкрив вогонь по наших позиціях у районі Павлополя з автоматичних станкових гранатометів. Внаслідок цього обстрілу двоє наших захисників дістали осколкові поранення. Проте, на превеликий жаль, уже після евакуації у військовому мобільному госпіталі, попри всі намагання та боротьбу медиків за життя військовослужбовця, один із наших поранених героїв помер», — йдеться у зведенні прес-центру МОУ.

Ним виявився військовослужбовець окремого батальйону морської піхоти — матрос Артем Козій, уродженець Южноукраїнська Миколаївської області. Про втрату 19-річного героя повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці 36-та окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського.