Про це на сесії міськради заявив міський голова Одеси Геннадій Труханов. Також він наголосив на категоричній позиції міської влади, яка проти розпилювання аварійного судна на місці.

— Головне — не допустити забруднення довкілля. Наша позиція залишається незмінною — ми проти розпилювання судна, головне, щоб його прибрали. Ставитимемо подвійні бони, сорбуватимемо, щоб не допустити поширення всього цього, — заявив міський голова.

Він доручив департаменту безпеки міськради вимагати від усіх служб порту встановити подвійне бонування і сорбент, щоб не допустити повторних витоків. Крім того, департамент повинен тримати ситуацію на контролі й інформувати міського голову про все, що відбувається.

Нагадаємо, 18 липня була перша спроба підйому судна, яка виявилася невдалою через відсутність у підрядника достатніх для цього сил і засобів. Танкер просто намагалися поставити на рівний кіль за допомогою буксирів. Після цього суднопідйомна операція проводитиметься винятково під керівництвом Адміністрації морських портів України.

Тим часом 20 липня минув новий кінцевий термін, коли судно мали прибрати, тепер, повідомили в ОДА, судновласник пообіцяв прибрати затонулий танкер Delfi до 10 серпня.

Одеська область.