«Сьогодні 20-річчя моєї архієрейської хіротонії. 20 років тому мене висвятили на єпископа і призначили керуючим Кримської єпархії. У цей ювілейний день судові пристави принесли мені припис про знесення церкви в Євпаторії», — каже Климент (на знімку).

Архієпископ отримав постанову про відкриття виконавчого провадження, датованого 15 травня, у якому зазначено, що Кримська єпархія ПЦУ має протягом місяця від моменту набрання рішенням суду законної сили демонтувати релігійну споруду за адресою: Євпаторія, вулиця Інтернаціональна, будинок 133.

До підконтрольного Росії Євпаторійського міського суду звернулася російська адміністрація міста, що наполягає на знесенні храму і звільненні території, яку займає церква.

Сторона захисту заявила намір подати заяву про перегляд рішення російського суду в Криму. Представництво Президента України в АРК засудило переслідування окупантами вірян ПЦУ за релігійною ознакою.

За словами архієпископа Климента, будівництво храму розпочалося ще до анексії півострова, до 2014 року, і в ПЦУ є необхідні документи.

Фото з відкритих джерел.