Це єдине в Україні підприємство, що спеціалізується на виготовленні бурового інструменту. Виробами підприємства користуються провідні компанії по всьому світу.

Очільник Львівщини оглянув виробництво та ознайомився з продукцією заводу. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Товариство робить наголос на виготовленні високоякісних товарів, а також збільшенні об’ємів та розширенні асортименту інструменту. Тут виготовляють тришарошкові бурові долота. Їх використовують у нафтогазовій та гірничорудній промисловості.

ТзОВ «Універсальна бурильна техніка» — найбільший платник податків до місцевого бюджету. Нині тут працюють майже 400 осіб — мешканці Дрогобича та району. Очільник області запитав у працівників, яка у них зарплата. Ті відповіли — від 10 до 36 тисяч гривень.

За підсумками поїздки на завод Максим Козицький розповів, що підприємство мало серйозні проблеми, за останні роки пережило три стадії банкрутства. Торік прийшов новий директор — і робота закипіла. Завод не тільки погасив усі заборгованості, а й наростив виробництво на 50 відсотків.

А нині ще й запускає унікальну продукцію — алмазні долота PDC власної розробки. Це дуже цінна і потужна річ, такі виготовляють одиниці підприємств у світі. Виробництво оснащене унікальним ковальсько-пресовим обладнанням вагою понад 600 тонн та завбільшки з двоповерховий будинок!

«90 відсотків продукції йде на експорт — до США, Канади, Італії, на Близький Схід, — наголосив голова Львівської ОДА. — І хай як парадоксально це звучить, вийти на вітчизняний ринок унікальному українському виробнику не вдається. Так не має бути. Особисто звернуся до Президента та Камбіну, щоб такі інноваційні виробники Львівщини могли безперешкодно працювати на внутрішньому ринку».

Фото надано прес-службою Львівської ОДА.