За сприяння Державного агентства України з питань кіно, у парку Шевченка стартував кіновернісаж. Протягом 50 днів тут показуватимуть вітчизняні фільми, які вийшли у прокат за декілька останніх років. «Цим ми хочемо популяризувати українське кіно, щоб наших акторів впізнавали на вулицях. Головне — щоб любителів українського кіно ставало дедалі більше», — цитує автора проекту Поліну Герман «ТСН».

Загалом у парку стоїть майже сто стільців, але, як показала практика, їх кількість доведеться збільшувати, бо глядачів збирається чимало. Вони сідають на галявинах і на бордюрах. Організатори уточнюють, що раптові зливи і погіршення погодних умов в окремі дні можуть внести корективи у розклад кінопоказів.

Варто зазначити, що автор цього задуму Поліна Герман є продюсером 12 вітчизняних фільмів. У 2011 році вона закінчила Київський інститут культури та мистецтв за спеціальністю «Маркетинг і зв’язки з громадськістю». З 2012-го Поліна Герман працює у кіновиробництві. У 2016 році заснувала компанію «АП ЮЕЙ СТУДІО», яка займається кіновиробництвом, розвитком і просуванням українського кінематографа в Україні та за її межами.

До слова, столичний ляльковий театр через карантин також запроваджує з 8 серпня показ своїх вистав просто неба.

Вл. інф.

Київ.