«Це перше за останні роки перевидання «Чорної ради», — розповідає голова фонду, відомий у Києві букініст і меценат Владислав Трубіцин. — Наше видання вирізняє від попередніх модерний дизайн, над створенням якого працювали майже рік. Пишаємося тим, що подарували читачам нове перевидання «найкращого українського історичного роману XIX століття», як називав «Чорну раду» Іван Франко».

Фонд «Культурні новації» видає книжки про давній Київ. Уже вийшли у світ три книги про місто часів Михайла Булгакова та ошатне подарункове видання в трьох томах, у якому вміщено унікальну інформацію про пам’ятники, як ті, що прикрашають столицю нині, так і ті, яких уже давно не існує, та про вулиці Києва XIX століття з картою вулиць, площ і парків міста початку минулого століття.

Презентація «Чорної ради» викликала жвавий інтерес. Під час заходу багато киян підписали петицію проти знесення «Петрівки». Як відомо, одна з будівельних компаній прагне знести ринок, аби звести тут черговий торговельно-розважальний центр. Це викликало неабияке обурення киян.

«Петрівка» — найбільший у Східній Європі книжковий ринок, — каже Катерина Маркечко, активіст громадської організації «Книжковий ринок», що виступає на захист книгарні просто неба. — На ринку часто бувають іноземці, які просто в захваті від його масштабів і асортименту».

Це вже третя така петиція, яку подають до Київради. Людей підтримує й багато депутатів Київради. За інформацією пані Маркечко, депутат Київради Костянтин Богатов обіцяє, що Київрада розгляне питання про збереження «Петрівки» вже найближчим часом.