Тому він скликає надзвичайну комісію цього тижня, повідомляє прес-служба ВООЗ.

«Пандемія продовжує прискорюватися», — вказав Гебреєсус. За його даними, за останні шість тижнів загальна кількість випадків подвоїлася. Нині зареєстровано понад 16 мільйонів випадків COVID-19, понад 640 тисяч людей померли від цієї недуги.

Тедрос Аданом Гебреєсус (на знімку) також нагадав, що за кілька днів виповниться півроку з моменту, коли ВООЗ оголосила COVID-19 «надзвичайною ситуацією для суспільної охорони здоров’я, що має міжнародне значення». За його словами, сьогоднішня надзвичайна ситуація є «найбільш серйозною» з усіх, що коли-небудь оголошувалися.

Європа не зніматиме замки

Водночас Євросоюз збирається залишити свої зовнішні кордони закритими для мандрівників із більшості країн, включаючи США, протягом як мінімум ще двох тижнів на тлі різкого зростання числа випадків коронавірусу. Як повідомляє «Європейська правда», про це пише Bloomberg з посиланням на дипломатичні джерела. Чиновники заявили, що ЄС схиляється до скорочення списку з 13 держав, зокрема, до виключення Канади, Китаю, Японії і Південної Кореї, жителям яких зараз дозволено приїжджати до країн ЄС.

Україна не входить до списку держав, громадянам яких дозволений в’їзд, однак деякі країни спільноти дотепер давали зелене світло нашим туристам, проте й вони зараз посилюють заходи безпеки.

До Болгарії — тепер з ПЛР-тестом

Так, громадяни України з 30 липня можуть в’їжджати до Болгарії лише за умови наявності негативного тесту на коронавірус, зробленого не пізніше ніж за 72 години до прибуття. Про це йдеться у заяві на сайті МЗС Болгарії.

«З 28 липня громадяни Північної Македонії, Сербії, Албанії, Косово, Боснії і Герцеговини, Чорногорії, Молдови, Ізраїлю та Кувейту можуть в’їхати в Болгарію з негативним ПЛР-тестом, проведеним за останні 72 години. Для громадян України вимога пред’явити негативний ПЛР-тест діє з 30 липня», — йдеться у повідомленні.

Вакцина на підході?

Тим часом американська компанія Moderna спільно з Національним інститутом здоров’я США розпочинає останню фазу випробування вакцини від COVID-19. Планується з’ясувати, чи вакцина насправді ефективно захищає від зараження вірусом, інформує УНН. «До випробувань можуть залучити до 30 тисяч волонтерів, яких розділять на дві різні групи. Одним зроблять справжнє щеплення, іншим введуть фізрозчин», — зазначено в повідомленні.