Голова ОДА Віталій Коваль побував на об’єкті, щоб побачити, на якому етапі роботи.

Нині на об’єкті готують територію для асфальтування, а також зводять естакаду через яр. На будівництві першої черги північного обходу працюють 107 робітників, механізаторів та інженерів. Задіяно майже півсотні одиниць техніки та механізмів.

Як розповів керівник Служби автомобільних доріг у Рівненській області Олексій Востріков, загалом проект передбачає три об’єкти. Нині будують нову ділянку дороги протяжністю 6 кілометрів до села Хотин. Далі планується реконструкція 4-кілометрової ділянки в селі Хотин до «Рівнеазоту», а після цього — поточний ремонт дороги від «Рівнеазоту» до траси Н-22. Завершити роботи планують наступного року наприкінці будівельного сезону.

Для того, аби підвищити контроль над якістю виконуваних робіт, Служба автомобільних доріг у Рівненській області уклала договір про незалежний технічний нагляд за об’єктом.

Завершення північної об’їзної міста Рівного значно поліпшить логістику регіону, у цьому переконаний голова ОДА Віталій Коваль:

— Реалізація проекту звільнить Рівне від транзитних автомобілів, що прямують міжнародною трасою з Житомира та Києва у напрямку Луцька, а також національною дорогою до прикордонного міста Устилуг, що межує з Польщею. Виведення значного потоку транспорту за межі міста за рахунок об’їзної дороги дасть змогу розвантажити міські вулиці, зберегти від руйнування автошляхи, а також сприятиме підвищенню безпеки руху.

До речі

Загалом у рамках реалізації Національної програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» в області планують відремонтувати 100 км державних доріг та 73 км місцевих.

Фото автора.