Про це повідомив голова Луганської обласної держадміністрації — керівник обласної ВЦА Сергій Гайдай (на знімку) стосовно створення військово-цивільної адміністрації в Лисичанську.

Військово-цивільну адміністрацію міста Лисичанська Луганської області створено указом Президента України Володимира Зеленського, і, за словами Сергія Гайдая, жителі міста цього прагнули давно — необхідні були юридичні підстави.

«Ми бачимо політичну кризу в Лисичанську, — звернув увагу голова Луганської обласної держадміністрації. — Є проблеми, що стосуються кожного жителя. Мешканці Лисичанська незадоволені місцевою владою».

Очільник області навів одним із прикладів бездіяльності міської влади ситуацію з представниками ЮНІСЕФ. Фахівці міжнародної організації навесні зробили аналіз проблематики водопостачання в Лисичанську та запропонували керівництву міста свою допомогу щодо нормалізації забезпечення Лисичанська питною водою, але так і не були почуті. На виправлення ситуації, за словами Сергія Гайдая, буде спрямована низка заходів, перші результати яких люди мають побачити в найближчі два місяці.

«Кандидати є, — зауважив очільник Луганської області щодо кандидатури майбутнього керівника ВЦА в Лисичанську. — Очікуємо на погодження від командувача ОС. Сподіваюся, через два тижні керівника представлять мешканцям». Підтвердив голова Луганської ОДА й те, що найближчим часом ухвалять рішення щодо керівника військово-цивільної адміністрації в місті Щастя.

Сергій Гайдай також заявив про свою негативну позицію щодо проведення місцевих виборів у прифронтових населених пунктах.

«Я вважаю, що не можна проводити вибори у прифронтових населених пунктах, і підтримую у цьому питанні позицію сусідів — Донецької облдержадміністрації. Це стосується національної безпеки. Рішення щодо того, де саме не буде виборів, ухвалюватимуть уже депутати».

Луганська область.

Фото автора.