В онлайн-саміті взяли участь президенти Сербії - Александр Вучич, Північної Македонії - Стево Пендаровскі, прем'єр-міністри Албанії і Косово - Еді Рама й Авдулла Хоті, міністр економіки Чорногорії Драгіца Секулич та глава уряду Боснії і Герцеговини Зоран Тегетлія. Вони обговорили актуальні для всіх країн регіону теми: відновлення економіки й соціальної сфери від кризи, спричиненої пандемією, а також подальша доля проекту зі створення Балканського «міні-Шенгену».

Президент Північної Македонії Стево Пендаровскі закликав учасників онлайн-саміту відкласти вбік політичні проблеми й зосередитися на вирішенні загальних економічних питань. І наголосив, що вони мають вирішуватися у світлі майбутнього приєднання всіх країн до Європейського Союзу, бо ця мета є спільною для них.

Частина саміту проводилася відкрито, частина - без можливості перегляду для третіх осіб.

А президент Сербії Александр Вучич звернув увагу всіх на неодмінне створення атмосфери довіри в регіоні. Це, на його думку, допоможе формуванню справжнього економічного середовища не тільки для шістки країн Західних Балкан, а й усього регіону. «Якщо ми створимо таку атмосферу й зможемо розв'язати свої економічні проблеми, то заслужимо повагу не тільки ЄС, а й США», - наголосив Вучич.

Прем'єр-міністр Албанії Эді Рама закликав сусідів до тіснішого співробітництва й зауважив, що його можна буде налагодити в ході реалізації проекту Балканського «міні-Шенгену», який поки що підтримують не всі країни регіону з політичних причин. Він підкреслив, що зараз важливо відкинути всі політичні розбіжності й зосередитися на економічній інтеграції. А цьому процесу може допомогти саме приєднання до ініціативи про вільне пересування в регіоні.

Учасники онлайн-саміту погодилися з тим, що необхідно й далі працювати над створенням спільної законодавчої бази для свободи пересування товарів, послуг, капіталу й людей у рамках регіону. Але в деяких лідерів були застереження стосовно участі їхніх країн у проекті Балканського «міні-Шенгену». Але всі погодилися з думкою прем'єр-міністра Албанії, що подальший розвиток усього регіону Західних Балкан залежить, насамперед, від встановлення в ньому миру, спокою і безпеки.