Про це повідомляє «Голос Америки».

«Ми перебуваємо в новій фазі. Нинішня ситуація відрізняється від того, що ми мали в березні та квітні. Вірус надзвичайно поширився як в сільській місцевості, так і в містах... Я звертаюся до всіх жителів сільської місцевості: ви не маєте імунітету і не захищені від цього вірусу», — заявила координаторка робочої групи Білого дому по боротьбі з коронавірусом Дебора Біркс в інтерв’ю CNN. Вона наголосила, що люди, які живуть в сім’ях з кількох поколінь, повинні носити маски навіть удома, щоб захистити людей похилого віку або із супутніми захворюваннями.

Зі свого боку помічник міністра охорони здоров’я і соціальних служб адмірал Бретт Жируар також підкреслив важливість носіння масок. «Якщо ми цього не зробимо, чи не обмежимо скупчення людей в закритих просторах, вірус так і буде поширюватися», — заявив він.

США залишаються лідерами серед країн, найбільш постраждалих від COVID-19. На вчора, з-поміж 4 813 647 інфікованих недуга забрала життя 158 365 осіб.

Кількість заражень коронавірусом почала зростати й у Європі. Проте на вихідних там, зокрема в Німеччині й Нідерландах, відбулися «антикоронавірусні» протести.