Зокрема, 2 серпня у Львові вшанували пам’ять загиблих захисників України — військовослужбовців 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Скорботні заходи відбулися на Личаківському кладовищі, де Герої знайшли місце вічного спочинку.

Перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик запалив лампадки та поклав квіти до могил загиблих воїнів-десантників, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Заходи вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України в зоні проведення АТО/ООС, відбулися також на території військової частини, що на вулиці Стрийській.

Окрім того, до Дня вшанування пам’яті загиблих воїнів-десантників на Львівщині вперше організували Стрілецький марафон Рейд-2020 з практичної стрільби. Відбувся він у селі Товмач Кам’янка-Бузького району, на території спортивно-стрілецького комплексу «Карабін». До участі у заході зголосилися понад чотири десятки учасників, серед яких: військовослужбовці, працівники правоохоронних органів, Збройних Сил України. Вони мали можливість напрацювати практичні навички взаємодії, які обов’язково стануть у пригоді під час роботи у реальних, критичних ситуаціях.

«Дуже приємно бути серед вас — справжніх воїнів. Дивлячись на вас, ще раз переконуюсь, що наша держава у надійних руках і перемога буде за нами. Сьогоднішні змагання присвячені пам’яті загиблих десантників різних поколінь. Такі стрілецькі марафони, коли ми гуртуємось, щоб згадати наших Героїв, які віддали своє життя, захищаючи Україну, повинні стати традиційними. Біль втрати неможливо забути, але разом ми сильніші й здолаємо всі перешкоди. Ми повинні цінувати подвиг та передати історію про героїзм наших бійців за приклад молодому поколінню. Вічна їм пам’ять та слава!» — наголосив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Львів.

Фото надано прес-службою Львівської ОДА.