Це було організовано і для психологічної реабілітації бійців, і для підготовки обласної команди змагань «Ігри нескорених».

На думку координатора команди в Кривому Розі Миколи Колесника, спорт — це найкраща реабілітація для хлопців: «Доводить, що життя триває навіть після тяжких поранень».

Загалом у небо піднялися три групи по п’ять бійців з інструкторами. Стрибали не з класичним «купольним», а з парашутом-«крилом». Ним легше управляти, і приземлення м’якше.

«Взагалі-то я моряк. Більше звик до води, ніж стрибати з висоти. Парашутистом сьогодні став уперше. Вирішив підтримати бойових товаришів. Вийшов чудовий сеанс психологічної реабілітації. Такі заходи дають багато користі — стимулюють бійців, які побували на фронті, жити повноцінним життям», — вважає учасник АТО Олексій Корж.

Один з парашутистів-аматорів ветеран АТО Василь Стуженко пройшов відбір у міжнародний етап «Ігор нескорених». Наступного року представлятиме країну в Гаазі. «Сьогодні мій четвертий стрибок. Щоразу — як уперше.

Відчуття вільного польоту неможливо передати словами», — каже він.

Як розповіли «Голосу України» в ОДА, область займається не лише фізичною, а й психологічною реабілітацією атовців. Організовують безплатне навчання, де вони можуть здобути нову престижну професію. Проводять турніри з риболовлі, шахів, стрільби із лука. Запрошують у театри і на виставки, відправляють на оздоровлення.

Дніпро.

Фото прес-служби Дніпропетровської ОДА.