Як інформує прес-служба вітчизняного зовнішньополітичного відомства, глави МЗС скоординували взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і Молдови, включно зі взаємодією у міжнародних організаціях: ООН, ОБСЄ, Раді Європи та інших. Також йшлося про відновлення двосторонніх консультацій для вирішення проблемних питань між двома країнами.

«Я дуже радий, що нам вдалося домовитися відновити, я би навіть сказав, реанімувати засідання і консультації, при-
свячені вирішенню проблемних питань в наших відносинах, насамперед щодо пакетної домовленості, яка стосується Дністровської ГЕС, питань дороги Одеса — Рені», — заявив Д. Кулеба на спільному з Олегом Цулею брифінгу (на знімку).

Молдовський міністр додав, що основою для двосторонніх відносин між Києвом та Кишиневом залишається спільний євроінтеграційний вектор.

«Підписавши план двосторонніх міжміністерських консультацій на 2021—2022 роки, ми надали ще один сигнал наших намірів поглибити українсько-молдовські відносини. Документ передбачає систематичні контакти експертів на всіх рівнях», — зауважив він.

Міністр також наголосив, що двосторонні торговельні відносини потребують активізації, і заявив, що запропонував скликати міжурядове засідання з питань торговельно-економічної співпраці в Кишиневі, а також продовжувати діалог на рівні співголів комісії.

О. Цуля зазначив, що окремо обговорив з Кулебою питання безпеки, в тому числі, ситуацію на Донбасі та в Криму. «Молдова незмінно продовжує підтримувати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах. Я також подякував Україні за надану Молдові підтримку в контексті визначення деяких стійких рішень в процесі Придністровського врегулювання», — сказав міністр.

Дмитро Кулеба теж висловив вдячність Молдові за гуманітарну допомогу, надану регіонам, що цього літа постраждали від паводка.

Скріншот з відео.