І із тривогою зазначає, що пандемія в країні не йде на спад, тому населення повинно строго виконувати всі заходи, запроваджені епідеміологами для запобігання поширенню небезпечного вірусу. Протягом останньої доби за незначної кількості проведених тестів (лише 546) у країні було виявлено 130 осіб, які заразилися COVID-19. Найнебезпечнішими місцями продовжують залишатися Тирана, Дуррес, Шкодер і Фієр, які вважаються вогнищами зараження. Із цього списку останніми днями викреслили приморське місто Вльора, де епідеміологам вдалося нормалізувати ситуацію.

Як відзначається у повідомленні МОЗ, загалом у країні виявлено 5750 випадків зараження коронавірусом. 3053 людини перемогли COVID-19, а 176 пацієнтів померли від ускладнень.

Місцеві ЗМІ інформують, що Албанія посідає останнє місце серед країн Західних Балкан за інтенсивністю тестування на коронавірус. У казні просто не вистачає коштів для закупівлі тестів. Тому міністерство охорони здоров'я із вдячністю прийняло благодійний жест із боку США. Посольство цієї країни в Тирані безоплатно передало Інституту громадської охорони здоров'я Албанії 29 тисяч комплектів тестів на коронавірус. Це дозволить наростити кількість перевірок на наявність вірусу.

На допомогу Албанії прийшли й досвідчені медики з Італії. Бригада із семи лікарів і медичних сестер два тижні консультуватиме місцевих колег і надаватиме практичну допомогу в боротьбі з пандемією COVID-19.

Уряд Італії із групою медиків направив в дарунок Албанії 500 тисяч хірургічних масок типу II. Наголошується, що це - знак подяки за допомогу, яку Албанія надала Італії в період, коли на Піренейському півострові буквально вирував коронавірус. Тоді Тирана направила до Італії 90 лікарів і медичних сестер, які доглядали за тяжкохворими.