Проте письменниця Валентина Мастєрова своїм новим, щойно надрукованим «Парламентським видавництвом» романом «Тобі скажу» намагається спростувати цю думку. Нещодавно в чернігівській міській бібліотеці імені М. Коцюбинського вона представила свій твір.

До речі, презентація відбулася на подвір’ї бібліотеки — й такі зустрічі на свіжому повітрі проводяться тут не тільки з огляду на вимоги карантину...

Створюючи роман, Валентина Мастєрова опрацювала величезну кількість історичних джерел та наукових праць, що дало змогу в повній мірі передати колорит тієї далекої епохи.

«Насправді саме князь Володимир Мономах був не таким благородним, як нас привчили думати, — каже Валентина Мастєрова. — Та й узагалі вся наша українська історія так перепсована, що не одному поколінню ще доведеться її відновлювати».

Оживив представлення книжки учасник клубу історичної реконструкції «Чернігівська земля» Олег Ярошенко, який був в образі давньоруського дружинника ХI століття та розповів, як створювалися зразки обладунків і зброї.

Чернігів.