Найбільше число виявлених випадків захворювання COVID-19 за минулу добу зафіксовано у Львівській області (156), у Харківській області (146), в Івано-Франківській області (127) і в Києві (150). Про це повідомляє сайт Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО.

Рівненська та Харківська області ризикують потрапити до менш благополучної епідемічної зони і зіштовхнутися з необхідністю посилити карантин, поінформував учора під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«У Харківській області з 146 хворих за останню добу 133 людини — це жителі міста Харкова. Вчора (4.08) так само із загальної кількості тих, хто захворів (143) у Харківській області, 124 були жителі Харкова. Мені здається, там дуже напружена ситуація. Я хотів би звернути на це увагу — місцевої влади, насамперед», — вважає голова профільного відомства.

За його словами, цю інформацію та цифри по областях розгляне в п’ятницю комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

Також Степанов зазначив, що Вінницька область уже шість днів не перевищує чотири показники МОЗ. А ще з’явилася обнадійлива перспектива для Тернопільщини.
«Тернопільська область уже чотири дні відповідає індикаторам і може бути переведена до зеленої зони», — заявив міністр.

Нагадаємо, 31 липня комісія ТЕБ та НС розділила Україну на чотири зони залежно від рівня захворюваності на COVID-19. Тернопіль потрапив до червоної зони. Згідно з новими правилами, у місті має бути зупинений громадський транспорт, закриті ТРЦ, кафе й ресторани, а також заборонено відвідування навчальних закладів. Однак міськрада Тернополя відмовилася запроваджувати ці карантинні обмеження.

Тим часом Міністерство фінансів оприлюднило інформацію про те, скільки грошей було потрачено на боротьбу з COVID-19 у липні. Згідно з даними Державної казначейської служби, станом на 30 липня 2020 року, за рахунок бюджетів усіх рівнів на придбання товарів і послуг для боротьби з COVID-19 за процедурою закупівель, передбачених постановою КМУ №225, здійснено платежів на суму 4,5 млрд грн: 1,7 млрд грн із держбюджету й 2,8 млрд грн із місцевих бюджетів. За липень витрачено 1,3 млрд грн.

Кабінет Міністрів 22 квітня затвердив порядок використання коштів Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Розмір Фонду становить 65 млрд грн, що було передбачено в державному бюджеті.