Водночас сьогодні в Мінську має пройти наймасштабніший мітинг на підтримку опозиційної кандидатки в президенти Світлани Тихановської. Її чоловік, відомий блогер Сергій Тихановський, перебуває у СІЗО. Попередній мітинг на підтримку Тихановської зібрав, за різними даними, від 36 до майже 70 тисяч учасників та був одним із найчисельніших за останні роки.

Проте адміністрація Совєтського району Мінська може завадити проведенню акції — у парку Дружби народів проходитиме свято, присвячене Дню залізничних військ. А взагалі весь тиждень на цьому майданчику проводитимуться «музичні вечори».

Схожі сценарії вже були апробовані в інших містах Білорусі. В Слуцьку місцева влада скасувала мітинг С. Тихановської через необхідність «негайно» провести ремонтні роботи. Також не відбувся мітинг в Солігорську. Там на стадіон приїхав екскаватор та почав копати землю. На стадіоні в Столбцях напередодні мітингу на стадіон привезли обладнання для будівництва, інформує tut.by.

Загалом з початку виборчої кампанії у Білорусі правозахисники нарахували понад 700 затриманих: учасників «ланцюгів солідарності», членів ініціативних груп, активістів, політиків, блогерів, журналістів та просто перехожих на вулицях.