СДСМ отримав лише 46 мандатів у парламенті (із 120), і для створення більшості йому потрібна підтримка невеликих партій, котрі представляють інтереси етнічних албанців.

«Сьогодні розпочинаємо переговори на різних рівнях про створення уряду, який керуватиму країною в найближчі чотири роки. Ми запропонуємо політикам увійти до кабінету міністрів, який буде вільний від етнічних забобонів і опікуватиметься про всіх громадянах країни, і для якого не буде альтернативи в питанні, що Північна Македонія — одне суспільство для всіх», —заявив Зоран Заєв на першій організаційній сесії парламенту нового скликання.

Він також оголосив про намір СДСМ провести адміністративну реформу зі скороченням 20% урядовців різного рівня. І пообіцяв почати її з уряду, в якому приберуть кілька міністерських крісел і скоротять до розумних меж чиновницький апарат. Лідер СДСМ ще раз підтвердив, що неухильно виконуватиме передвиборні обіцянки про підвищення зарплат, пенсій, створення робочих місць для молоді, збалансований розвиток усіх регіонів, підтримку приватних підприємців і надання допомоги малозабезпеченим верствам населення.