Баклажани обчистіть від шкірки, поріжте тоненькими кільцями (десь 3 мм), посоліть і залиште на кілька годин. Баклажани поміняють колір і пустять сік. Цей сік потрібно злити, злегка вичавивши — разом із ним зійде гіркота.
Кільця баклажанів смажте на олії на середньому вогні кілька хвилин — до м’якості. Потім складіть у каструльку.
Моркву натріть на крупній терці, злегка підсмажте і викладіть до баклажанів. Додайте подрібнений часник і сметану.
Усе це перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні під закритою кришкою 3—5 хвилин.
Вийде апетитна та поживна закуска, яка нагадуватиме за смаком білі гриби й смакуватиме і гарячою, і холодною. Підійде до картоплі, макаронів чи рису.
Рівне.
Фотоетюд Ярослави ЧУХМАНЕНКО.