У Києві — станом на 7 серпня у столиці коронавірус діагностовано у 186 мешканців.

«Щодо того, як поширюється хвороба, і де в Києві зафіксували нові спалахи вірусу. Зокрема, на підприємстві «Київхліб» — спочатку троє працівників пекарні № 8 звернулися до лікарів із симптомами коронавірусу. Тести підтвердили у них COVID-19.

Після цього обстежили та протестували весь колектив — 77 працівників. 37 людей виявилися інфікованими», — наголосив Віталій Кличко. Він повідомив, що цю пекарню закрили на карантин, там проводять дезінфекцію. Всі хворі та контактні особи — на самоізоляції під контролем лікарів.

Глава управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан наголосив, що збільшення підтверджених випадків COVID-19 у столиці — результат зростання кількості тестувань. Незважаючи на високий рівень захворюваності, Київ залишається у зеленій зоні карантину. Із червоної зони карантину вилучені Луцьк і Тернопіль, у червону зону увійшов Харків, Костопільський район Рівненської області та Кіцманський район Чернівецької області. Загалом в Україні 78 261 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 1 852 летальні, 43 055 пацієнтів одужало. Проведено 1 135 051 тестування методом ПЛР.