«Ми, народні депутати України, з занепокоєнням спостерігаємо за розвитком подій навколо виборів Президента Білорусі, — зазначено в заяві, оприлюдненій у Фейсбуці заступницею голови фракції «Слуга народу» Євгенією Кравчук. — З огляду на близькість та спорідненість народів наших країн, вважаємо за необхідне висловити підтримку волі білоруського народу обирати представницькі органи влади, включно з Президентом, у демократичний правовий спосіб».

Народні депутати звернули увагу на те, що протести в Білорусі викликані численними повідомленнями про порушення та певні непрозорі події, які відбувалися у ході виборчої кампанії та в день голосування. «Задля збереження миру, спокою та суспільної злагоди в Білорусі закликаємо представників відповідних гілок влади та державних інституцій нашої дружньої країни-сусідки якнайшвидше надати достовірні та чіткі відповіді на питання протестуючих», — йдеться у заяві.

Закликала утриматися від насильницьких дій, поважати демократичні права і свободи та розпочати відкритий і мирний діалог щодо виходу Білорусі з політичної кризи політична партія «Європейська солідарність». «У цей складний час суттєво зростає загроза для суверенітету та територіальної цілісності Білорусі, адже, як неодноразово доведено, російський агресор б’є тоді, коли сусідня країна є найбільш ослабленою і вразливою. Наразі вкрай важливо не допустити ситуації, за якої для Мінська єдино можливим шляхом залишилося б опинитися в обіймах Москви, плани якої щодо майбутнього білоруського народу більш ніж очевидні», — сказано в заяві.