За даними грецьких синоптиків, на один квадратний метр суходолу тут менше, ніж за добу, випало понад 300 літрів опадів.

Зрозуміло, що води небесні просто не могли одразу потрапити в Егейське море, тим більше не змогли їх вмістити в свої береги невеликі річечки, котрі перетворилися на бурхливі потоки. Тому всі низинні частини острова опинилися під водою. Вона піднялася до двох метрів і залила безліч будівель в адміністративному центрі Евбеї місті Халкіда. Як повідомив заступник мера Васіліс Гурніс, деякі жителі просто не встигали залишити свої домівки й піднятися на безпечніше місце. До центру пожежної охорони надійшло більш як 150 дзвінків із проханнями про негайну допомогу. 72 пожежні бригади й воєнізований загін зі спецтехнікою, 26 автомобілями та 3 рятувальними катерами не встигали надавати допомогу тим, хто тонув. Ось чому рятувальникам самим довелося просити допомоги в колег з повітряного загону, які прилетіли в район лиха на вертольоті й знімали людей з дахів будинків. Щонайменше пілоти врятували 43 осіб, до яких рятувальники не могли дістатися залитими водою дорогами.

Як повідомив заступник міністра цивільного захисту Нікос Хардаліас, котрий прибув на острів, стихія забрала життя семи людей, ще кілька зникли безвісти. Серед загиблих і восьмимісячна дитина, родина якого відпочивала в курортному будиночку, що миттєво опинився під водою. Батьки не встигли добігти до кімнати, де спала дитина…

Нікос Хардаліас в інтерв'ю заявив: «Ми зустрічаємося з безпрецедентними погодними явищами, яких раніше ніколи не було в країні». Як вважають фахівці, однією із причин такого потопу стали лісові пожежі, що вирували тут і знищили безліч дерев у гірській частині острова. Раніше їх коріння скріплювало ґрунт і стримувало потоки дощової води. А тепер вона з високих схилів буквально обрушилася на житлові будинки, розташовані біля підніжжя.

На острові тривають пошук зниклих безвісти людей похилого віку й ліквідація наслідків повені. Не тільки вулиці й площі населених пунктів, а й житлові будинки, адміністративні будівлі заповнені величезним шаром мутної рідоти й мулу, які доведеться прибирати не один день.