Минулої п'ятниці поліція змогла прибрати з трьох ключових перехресть у Софії наметові табори протестувальників, однак утримати ці плацдарми їй так і не вдалося. В суботу вночі активісти знову встановили намети на колишніх місцях, але зміцнили табори лавками й цементними вазонами для квітів з найближчого парку, а також сміттєвими контейнерами. Поліція не посміла втручатися в їхні дії і застосовувати силу, бо до місця протесту прийшло багато жінок. А прем'єр-міністр розпорядився, щоб проти протестувальників не застосовувалися насильницькі дії ні вдень, ні вночі. Поліція лише охороняла порядок у цьому районі.

У неділю прем'єр-міністр Бойко Борисов на своїй сторінці у Фейсбуці розмістив фото двох онуків і написав: «Дім - там, де тобі посміхаються. Завжди важливо й добре поговорити з дітьми, бо вони пропонують вірні рішення! Прийшов час для їхніх посмішок і моїх важливих рішень!» У суспільстві ці слова сприйняли як готовність прем'єра до ухвалення важливого рішення, що ним може стати лише його відставка. І в понеділок усі з нетерпінням очікували від Бойко Борисова нових доленосних для Болгарії заяв.

Ці очікування в ранковому ефірі телеканалу bTV прокоментував популярний у країні пoлітoлoг Пeтр Чoлaкoв. На його думку, можлива відставка прем'єра буде лише першим кроком до виходу з кризи, а за нею мають відбутися й інші зміни. Його колега Cтoйчo Cтoйчeв зазначив, що коли цієї відставки можна досягти, то вимога стосовно головного прокурора - проблема. Бо він не може залишити свою посаду за бажанням вулиці, а конституція потребує проведення інших процедур і оголошення нового конкурсу на заміщення вакантної посади. На все це піде багато часу, і реакція вулиці просто зійде нанівець. «Зараз же суспільство чекає від Бoриcoва рішення, а його партнери по коаліції хочуть допрацювати до кінця мандата уряду. В них є підстави для цього. Ясно й те, що Борисов віддасть перевагу тому, щоби піти у відставку, а не перебувати в конфронтації із протестувальниками», - вважає Cтoйчeв.

Чекаючи на рішення прем'єр-міністра протестувальники заявили, що з доброї волі знімають наметовий табір із проїжджої частини на перехресті біля Софійського університету. Але попередили: якщо їхні очікування про відставку не виправдаються, то рух громадського транспорту тут знову буде зупинено і табір розташується на цьому стратегічному перехресті.