Про це йшлося на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє Офіс глави держави.

Крім того, під час наради наголосили, що німецька медична асоціація Marburger Bund повідомила про початок другої хвилі епідемії коронавірусу. Також другу хвилю епідемії очікують у Польщі, Франції та Нідерландах.
«Українцям необхідно чітко роз’яснити правила та особливості карантину. Люди в нас відповідальні, але вони повинні розуміти, до чого їм готуватися, що таке адаптивний карантин. Треба пояснити людям, чому одне місто перебуває у червоній зоні, а інші — в зеленій», — наголосив Володимир Зеленський.

Президент також поцікавився перебігом робіт із підйому танкера Delfi, який затонув біля узбережжя Одеси. Глава держави вимагає вирішити питання ліквідації наслідків аварії судна.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що вже знайдено кран для проведення відповідних робіт, і буде підписано договір на безкоштовний підйом танкера. Урядовець пообіцяв, що роботи з піднімання судна значно інтенсифікуються. Водночас учора Владислав Криклій на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що 10 серпня було підписано трьохсторонній договір між ОФ ДП «АМПУ», ТОВ «Краншип» та ТОВ «Бруклін-Київ» і розпочато низку підготовчих робіт задля безпеки операції. «Роботи з суднопіднімання виконуватиме «Краншип», а «Бруклін-Київ» виступили з ініціативою профінансувати операцію, за що їм безмежно вдячні»,— повідомив міністр.

Вл. інф.