Тобто у встановлений законом строк, комісія сформувала 22 обласні, 119 районних, 381 міську та 10 районних у місті Києві виборчих комісій для організації підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року, повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату Центральної виборчої комісії.

Крім того, ЦВК затвердила Порядок організації роботи та ведення діловодства виборчих комісій із виборів Президента, народних депутатів та місцевих перегонів. А також — порядок виготовлення, передачі, зберігання та використання печаток територіальних і дільничних виборчих комісій з місцевих виборів.

Тим часом Громадянська мережа «Опора» роз’яснила, як голосуватимуть українці за новими бюлетенями на місцевих виборах 25 жовтня.

Новий бюлетень, повідомила «Опора», потрібно читати по горизонталі: зліва перелік партій, посередині два квадрати для відміток, а праворуч список кандидатів від цих партій. Таким чином, необхідно спочатку вибрати партію, поставивши у відповідному квадраті позначку. Потім у другий квадрат вписати номер кандидата, якого ви хочете «підняти» в територіальному списку обраної партії. Водночас номер кандидата необхідно вносити саме в тому вигляді, в якому він визначений у бюлетені. Тобто, якщо ваш кандидат іде під першим номером, то необхідно записувати саме «01», а не «1».

«Зазвичай у більшості населених пунктів виборець отримає чотири бюлетені для голосування за: голову населеного пункту, депутатів відповідної ради, депутатів районної ради та депутатів обласної ради. Для голосування за сільського голову буде бюлетень лише з зазначенням кандидатів. Якщо в селі зареєстровано менш ніж 10 000 виборців, то і в бюлетені для голосування за депутатів сільської ради необхідно також вибрати з переліку прізвищ. Для голосування за депутата районної та обласної ради буде бюлетень нової форми, де потрібно буде вибрати партію, а в сусідньому квадраті вписати цифри, що позначають номер кандидата від цієї ж партії зі списку праворуч», — повідомила «Опора».