Сторони обговорили стан реалізації спільного проекту «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом задля посилення операційної спроможності Омбудсмана у захисті прав людини». А також торкнулися строків, у які Верховна Рада може розглянути нову редакцію Закону України «Про захист персональних даних».

Під час зустрічі  заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко та  керівник згаданого проекту Вікторія Гальпєріна відзначили позитивну динаміку у процесі реалізації всіх запланованих заходів.

Сторони порушили питання, що стосується розробленого у рамках спільного проекту Кодексу поведінки монітора НПМ. Домовилися, що після внесення певних уточнень документ буде подано на обговорення громадськості.

«Особлива увага була приділена питанню розробки навчальних курсів щодо базових принципів та стандартів запобігання неналежному поводженню з особами, які перебувають у місцях несвободи, та принципів захисту персональних даних. Ці навчальні програми базуватимуться на матеріалах відповідних курсів програми HELP Ради Європи та рекомендаціях. Зазначені курси будуть використовуватись для підготовки працівників Офісу Уповноваженого та інших фахівців, що здійснюють свою діяльність у згаданих сферах», — зазначила Л. Денісова.

Крім того, сторони порушили питання щодо строків, у які Верховна Рада України може розглянути нову редакцію Закону «Про захист персональних даних». «Наразі він опрацьовується робочою групою, створеною при Комітеті Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, за участю народних депутатів, представників Секретаріату Уповноваженого, представників органів державної влади, фахових експертів і представників громадських та міжнародних організацій», — уточнила Л. Денісова.

Під час зустрічі учасники домовились розширити та посилити співпрацю щодо проведення масштабної просвітницької роботи про діяльність Омбудсмана у сфері реалізації національного превентивного механізму та захисту персональних даних.

«Годинники звірено, подальший план роботи в умовах карантину  погоджено. Сподіваюся, що все заплановане нами сьогодні найближчим часом буде реалізовано», — зазначила Омбудсман.