На знімку: статуетки бурштинових янголів уже чекають на переможців.

Бурштинові статуетки янголів, що є символом конкурсу, отримають понад 20 учасників, які стали переможцями в семи номінаціях. Серед них — громадські організації, навчальні заклади, волонтери, підприємці... «Вінничани надзвичайно щедрі на добро, — каже організатор конкурсу «Благодійна Вінниччина» Дмитро Костирко. — Це не просто слова. Порівняно з іншими регіонами в нашій області надійшло 116 заявок на участь у конкурсі. Більше отримали тільки на Київщині. Членам оргкомітету непросто було оцінювати добро. Адже кожен людяний вчинок, не кажучи про велику благодійну справу, заслуговує на щирі слова подяки».

Перше місце оргкомітет одностайно присудив БФ «Подільська громада». Одразу після оголошення карантину фонд розпочав акцію «СтопВірус». Упродовж кількох місяців вдалося зібрати чотири мільйони гривень. На ці кошти придбали захисні засоби, які передали в більшість лікарняних закладів краю. Прилад для проведення ПЛР-тестів отримав від фонду Вінницький лабораторний центр МОЗ. Чимало добрих справ на рахунку ще двох ГО — БФ «Волонтер-1» та «Всеукраїнського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області».

Організатори висловлюють вдячність переможцям за їхні добрі справи. Слова подяки отримали також члени оргкомітету, які взяли на себе непросту місію оцінювати добро. Серед них — народні депутати України Лариса Білозір та Ірина Борзова.

Церемонія нагородження переможців запланована на 14 серпня цього року.

Фото із сайту Вінницької облдержадміністрації.