Їм довелося врахувати вимоги адаптивного карантину та навчитися працювати в нових умовах. Так, за рахунок міського бюджету в школах Дніпра встановлюють санітайзери, закуповують засоби для дезінфекції поверхонь, рідке мило, пірометри. Також персонал школи забезпечать масками.

В. о. начальника відділу технічного нагляду департаменту гуманітарної політики міськради Олександр Аджимян переконує, що батькам не треба хвилюватися. У кожній школі буде все необхідне для дезінфекції приміщень, їдалень, санвузлів.

За словами директора ЗОШ №134 Лариси Кульбач, тепер з метою безпеки учні не ходитимуть по кабінетах — у класи приходитимуть самі вчителі. Також у школі нанесена розмітка для дотримання дистанції між школярами.

«У нашій школі вчиться півтори тисячі дітей. Зараз разом з педагогічною і батьківською радами ми обговорюємо можливість навчання в підзміни, щоб одночасно така велика кількість дітей не перебувала в школі. Їдальню діти також відвідуватимуть по черзі — спочатку одні класи, потім інші. Через це в наших дітей і перерви будуть у різний час, з різницею в 10—15 хвилин. Нам усім з вересня доведеться працювати в нових умовах, але школа повністю забезпечена всім необхідним для безпеки дітей», — каже Лариса Кульбач.

Довідка

У Дніпрі налічується 155 комунальних закладів загальної середньої освіти (серед них 34 навчально-виховні комплекси з дошкільними відділеннями), 2 спеціальні заклади для дітей з особливими освітніми потребами (ССЗШ № 90, центр «Надія»). З 1 вересня 2020 року запланована кількість тих, хто навчається у загальноосвітніх установах Дніпра становитиме понад 102 тисячі дітей, серед яких 10 593 першокласники.