На ньому запропонували заслухати прем’єр-міністра та міністра внутрішніх справ про інцидент і сутички поліції та протестувальників під час зборів активу правлячої партії ГЄРБ. Прем’єра зобов’язали доповісти про всі зміни в бюджеті на цей рік і раніше не передбачені витрати грошей платників податків, а також актуалізувати бюджет.

Згідно з парламентською процедурою, на вимогу однієї п’ятої депутатів (їх усього 240) голова повинен призначити засідання не пізніше, ніж через сім днів після отримання такої пропозиції незалежно від того, у відпустці депутати чи ні.

Пропозицію було внесено 6 серпня, і голова Народних зборів Цвета Караянчева призначила позачергове засідання на 13 серпня. Перед його початком біля дверей парламенту зібралася величезна юрба протестувальників, які закидали депутатів, котрі входили в приміщення, гнилими помідорами і яйцями. Але в залі зареєструвалося лише 78 депутатів, серед яких усього один був від партії ГЄРБ, а решта — від БСП. Очевидно, більшість народних обранців вирішили продовжувати відпочинок і не реагувати на дивні вимоги соціалістів. Тому необхідного кворуму — 121 депутат — для початку роботи не було, хоча голова парламенту двічі проводила реєстрацію.

Депутат від ГЄРБ Александр Ненков заявив, що деякі депутати від його партії прийшли на засідання з поваги до парламенту, але відмовилися реєструватися із двох причин. Перша — скликання позачергового засідання під час літніх відпусток вони вважають «божевіллям». А друга полягає в тому, що БСП хоче «перетворити парламент на арену своїх внутрішньопартійних суперечок» перед майбутнім партійним з’їздом, на якому обиратимуть лідера соціалістів. За його словами, бюджет у зв’язку з коронавірусом уже актуалізувався у квітні, тому у внесенні відновлень немає потреби.

Лідер БСП Корнелія Нінова неявку правлячої більшості і прем’єр-міністра на позачергове засідання парламенту назвала «ритуaльним caмoгубством» через страх перед опозицією, істиною і протестами. За її словами, зараз нікому не відомо, скільки коштів у бюджеті, є його дефіцит чи надлишок, скільки кредитів набрав уряд.