Варто зазначити, що у закладі тільки нещодавно відкрили поки що єдину на Львівщині палату постінтенсивного догляду за новонародженими дітьми, і дівчатка стали її першими пацієнтками. Каміла, Аліна та Вероніка провели в лікарні майже місяць, їх не розлучали з матір’ю.

Директорка Львівського обласного перинатального центру Марія Малачинська розповіла, що палата постінтенсивного догляду розрахована лише на чотири ліжка, але її відкриття — це знакова подія.

Реабілітація новонароджених без переводу з реанімації лікарні до інших медичних закладів, а також постійне перебування малюків поруч з мамами — один із пріоритетів реконструкції центру.

«Це наш перший досвід успішного виходжування трійнят, які народилися після багатоплідної вагітності. Можливим це стало завдяки мультифункціональній команді фахівців перинатального центру. Кожна ланка виконує надзвичайно важливу місію, і я дякую колегам за результат», — наголосила Марія Малачинська.

У подальших планах Львівського обласного перинатального центру — масштабувати такі успіхи, відкрити повноцінне постреанімаційне відділення на 25 ліжок, щоб створити максимальний комфорт для породіль.

Зазначимо, що від початку року працівники центру допомогли з’явитися на світ понад 2 500 малюкам.

Фото надано прес-службою Львівської ОДА.