Решта планує почати приймати малечу до 25 серпня.

Дату озвучив міський голова Вінниці Сергій Моргунов під час відвідин дошкільної установи № 11. «Обов’язкова умова перед відкриттям закладу — проходження тестів його працівниками, а також дотримання всіх передбачених заходів, — повідомив Сергій Моргунов. — Ми повністю забезпечуємо коштами на придбання дезінфекційних засобів. Раніше виділили 1,8 мільйона гривень, тепер додаємо ще 800 тисяч гривень. У разі потреби й надалі надамо кошти. Щодо маршруту дитини в закладі, то його треба визначити так, аби максимально убезпечити малюка від небезпеки захворіти».

До речі, проходження тестів працівниками дошкільних установ також оплачує міський бюджет.

Завідувачка дитсадка № 11 Віта Горова розповіла, що в перший день відкриття їхньої установи, 13 серпня, дітей прийшло небагато. Їх приймають на подвір’ї, запитують у батьків, чи немає хворих у родині, як почувається дитина, вимірюють температуру. Крім того, у дитини мають бути всі передбачені щеплення.

Перед відновленням роботи дитячих установ їх перевіряє комісія з фахівців управління Держ-продспоживслужби та департаменту освіти міськради. Особливу увагу приділятимуть проходженню працівниками медогляду і тестів на коронавірус, а також якості води. Ще одна обов’язкова вимога — наявність у закладі необхідних протиепідемічних та мийних засобів, бактерицидних ламп, спеціальних килимків тощо.