Матеріали справи передано до Шевченківського районного суду Києва. Про це повідомила прес-служба Офісу Омбудсмана.

«Працівниками департаменту у сфері захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого вжито заходів щодо припинення неправомірного поширення персональних даних та складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 статті 188-39 Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкція якої у разі визнання вини особи передбачає накладення штрафу від 5 100 до
17 000 грн», — йдеться у повідомленні.

У Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини пояснили: до них надійшло колективне звернення про те, що на офіційному веб-сайті Національної академії державного управління при Президентові України було допущено розголошення персональних даних заявників.

«Розголошення відбулося шляхом опублікування наказу № 81 від 30.04.2020 «Про затвердження Плану заходів щодо погашення заборгованості в гуртожитках готельного типу Національної академії». Додатком до оприлюдненого наказу розміщено списки мешканців та зазначено прізвища, ініціали боржників, місце їх роботи, розмір наявної заборгованості і фактичну адресу місця проживання станом на 29.04.2020. Сукупність оприлюднених відомостей є інформацією, яка прямо чи опосередковано дає змогу ідентифікувати особу боржника і, відповідно, є інформацією з обмеженим доступом, що не підлягає відображенню у відкритому доступі», — повідомляє прес-служба.

У правозахисній інституції уточнили, що 30 липня 2020 року матеріали справ про адміністративне правопорушення направлено до Шевченківського районного суду Києва.

«Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини вкотре наголошує володільцям і розпорядникам персональних даних на необхідності сумлінного ставлення до обробки персональних даних з метою недопущення аналогічних порушень у майбутньому», — зазначено у повідомленні.