А також зможе розрахуватися із селянами за оренду земельних і майнових паїв і реалізувати продукцію за межі області. Такі результати збирання ранніх зернових культур, що завершилося в регіоні.

За даними обласної ради, Дніпропетровщина ввійшла до трійки лідерів по Україні: 16 районів намолотили більш як по сто тисяч тонн зерна.

«Найвищу середню врожайність ранніх зернових отримали сільгосптоваровиробники Новомосковського (51,4 ц/га), Синельниківського (49,7), Магдалинівського (49,4) районів. Гарний результат у аграріїв Покровського (42,5), Дніпровського (41,2) і Царичанського (38,2) районів», — зазначають в облраді.

Для зберігання всього зібраного в регіоні діють 78 зернових складів ємністю понад 2 млн 640 тисяч тонн.

Зазначимо, що для внутрішніх потреб Дніпропетровщині потрібно на рік 535 тисяч тонн продовольчого зерна — з них 250 тисяч тонн необхідні для хлібопекарської промисловості з розрахунку 21 тисяча тонн на місяць. Насіннєвого матеріалу треба 207 тисяч тонн. Ще 118 тисяч тонн підуть за оренду земельних і майнових паїв.

Дніпропетровська область.

До речі

За інформацією Мінекономіки, за обсягами зібраного зерна лідирують Харківщина — 3,69 млн тонн, Запоріжжя — 3,35 млн та Дніпропетровщина  — майже 3,1  млн тонн