У місті пам’ятають про гарні традиції і здобутки гончарної справи — кілька десятиліть там діяла артіль, а потім і фарфоровий завод, на якому розробили і виготовили десятки тисяч фарфорових виробів.

Благодійний фонд Святого Валентина став ініціатором проведення фарфорового фестивалю. За цей час всі охочі зможуть відвідати виставки готових робіт, майстер-класи з виготовлення кераміки, послухати лекції мистецтвознавців тощо. В учасників буде також можливість взяти участь у створенні масштабної мозаїчної картини, яка буде зібрана у велике художнє панно.

Щодня учасники пленеру працюватимуть над своїми роботами, а кожного вечора вони разом із глядачами братимуть участь у різних розважальних програмах - від прослуховування лекцій до видовищного випалювання скульптур. Перед слухачами виступлять Алла Ботанова, мистецтвознавець, організатор Першого керамічного симпозіуму на базі Полонського заводу художньої кераміки «Кераміка-93», Микола Козак, художник-фарфорист, головний художник Полонського фарфорового заводу 1985—2007 років, який зберіг колекцію виробів підприємства, мистецтвознавці.

На згадку про це дійство у місті залишиться унікальна вогняна скульптура «Керамічне дерево», яку майстри виготовлятимуть протягом усіх днів пленеру.

Фото надано автором.