У столиці, як повідомили організатори вітрильного ралі, присвяченого Дню Незалежності України, у змаганнях узяли участь понад 20 команд, до яких увійшли досвідчені яхтсмени та ветерани з різних підрозділів Збройних Сил і Національної гвардії України, медики-добровольці з Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Пирогова, волонтери.

Капітан яхти «Лелітка», легендарний мореплавець, який здійснив навколосвітню подорож, Валерій Петущак зазначає, що спортивна реабілітація для колишніх вояків АТО (ООС) надзвичайно важлива — вона допомагає забути страхіття війни та відчути плече давніх і нових друзів.

Захід на підтримку захисників України, у програмі якого презентація онлайн-школи дистанційного навчання яхтингу та навчальні майстер-класи для отримання практичних навичок водних видів спорту, відбувається не вперше. Серед його організаторів — Київський міський крейсерський яхт-клуб, Національна рада зі спортивної реабілітації захисників України та Київський військовий центр допомоги учасникам АТО.

Як наголосив заступник голови Нацради зі спортивної реабілітації захисників України Костянтин Винниченко, у майбутньому кращі екіпажі зможуть взяти участь у престижних міжнародних змаганнях. За його словами, вже п’ять країн запрошують українських захисників для участі в регатах військових.

Фото Георгія ЛУК’ЯНЧУКА.