Як розповіли «Голосу України» у шахтоуправлінні, новий забій оснащено вітчизняною технікою: комбайном УКД 200-250, комплексом КД-80 і трьома скребковими конвеєрами. Усе устаткування попередньо перевірили фахівці дільниці з ремонту забійного обладнання.

«Видобуватимемо вугілля тут приблизно три місяці. Лава невелика за обсягом, але зі своїми особливостями гірничої геології. Намагатимемося відпрацювати за планом, адже від цього залежать і наші заробітки, і премії на допоміжних дільницях шахтоуправління», — зазначив керівник дільниці № 6 Євген Волошин.

Від початку року на шахтоуправлінні ввели три нові лави, видобули більш як 1,4 млн тонн вугілля й підготували 6,3 км гірничих виробок. Однак через вимушений весняний простій ці показники виявилися нижчі, ніж було заплановано.

«Для нашого колективу кожна лава — це дітище, у яке закладено працю й професіоналізм «дніпровців». Тепер ми в шахтоуправлінні працюємо одночасно в трьох забоях, з них щодоби видобуваємо по 6,5 тис. тонн вугілля. Головне, щоб це вугілля було затребуваним. Адже від цього залежить розвиток регіону Західний Донбас. Наше підприємство забезпечує істотний внесок в енергонезалежність», — вважає директор шахтоуправління Олександр Гусєв.

Для підтримки стабільного видобутку вугілля компанія продовжує технічне переоснащення підготовчих і очисних вибоїв. Так, на шахтоуправлінні «Тернівське» надійшов новий очисний комбайн КА-200 від машинобудівників Corum Group.

Працюють на новому обладнанні гірники дільниці з видобутку вугілля № 6 під керівництвом начальника Сергія Сомченка та бригадира Олексія Струкова. Агрегат уже задіяно для видобутку вугілля з 4208-ї лави, де сконцентровано понад 500 тис. тонн запасів.

«Це унікальний комбайн. Виготовили його спеціально для нашої шахти з урахуванням наших гірничо-геологічних умов. Його оснащено барабанними виконавчими органами, які дають змогу забезпечити меншу зольність і більшу сортність вугілля», — зазначає механік ділянки Олександр Зайченко.

Фото надано шахтоуправлінням «Дніпровське».