Ці завдання вирішує безконтактна система оплати проїзду, яка впроваджується в міському транспорті обласного центру. Тепер можна буде використовувати банківські карти чи смартфони.

Як зазначають у КП «Запоріжелектротранс», систему випробовують у трамваї місцевого виробництва. Для цього прокладають бортові мережі в кузові та приміряють валідатори.

«Це абсолютно новий дизайн для наших трамваїв, тому було вирішено змонтувати перше обладнання саме тут. Паралельно процес охопить й інші види муніципального транспорту — автобуси та тролейбуси», — розповідає фінансовий директор підприємства Володимир Сухачов.

За його словами, для оплати проїзду пасажир повинен піднести картку до термінала-валідатора та дочекатись світлового і звукового сигналу. Таких планується встановити три — по одному на кожні двері.

«Нововведення орієнтовані на прогресивну частину населення, яка в електронному вигляді оплачуватиме проїзд особистою картою чи телефоном, у якому, до того ж, зберігається вся інформація про оплату проїзду», — додає Володимир Сухачов.

Система розрахунку готівкою продовжить діяти. Надалі планується впровадити е-квитки та спеціальні карти із чіпами для запоріжців пільгових категорій.

Фото прес-служби Запорізької міськради.