За попередніми розрахунками, вартість робіт оцінено у 450 мільйонів гривень.

— Шукаємо інвестора, — так відповів міський голова Вінниці Сергій Моргунов під час брифінгу на запитання уболівальників. — Для бюджету міста це непосильна сума. Але ми розуміємо, що стадіон давно потребує оновлення. Реконструювати плануємо за європейськими стандартами, щоб можна було проводити змагання міжнародного рівня.

За словами Сергія Моргунова, представники міської влади взяли за зразок відновлення стадіону у польському місті Кельце, що є побратимом Вінниці. Представники міської влади вивчали питання на місці. У Кельце приблизно стільки само населення, як і в місті над Південним Бугом. І стадіон був схожий за конструкцією на наш. Щоправда, тепер польську арену не порівняти з тим, якою була раніше. Поляки витратили на реконструкцію 15 мільйонів євро. Зробили це за значної підтримки Євросоюзу. Побратими пообіцяли допомогти вінничанам у виконанні таких само робіт, зокрема у пошуку грантів ЄС.

Тим часом влада Вінниці зосередила зусилля на облаштуванні сучасних багатопрофільних спортивних майданчиків біля шкіл міста. Упродовж п’яти останніх років такі майданчики створено у 29 школах із 35 наявних у місті. Наприклад, одночасно з будівництвом нової школи-гімназії у мікрорайоні Поділля, відкриття якої планують напередодні нинішнього навчального року, спорудили спортмайданчик.

Міська влада продовжує фінансувати футбольний клуб «Нива». Торік на це було виділено 1,4 мільйона гривень, у нинішньому заплановано один мільйон гривень. З проханням підтримати команду такою ж кількістю коштів звернулися до обласної влади. За тренування футболістів на міській арені команда не сплачує коштів. Це пільга, надана міською владою футбольному клубу «Нива».