— Банківську картку з п’ятьма тисячами на рахунку отримали всі 29 випускників-одинадцятикласників (на знімку), — розповіла голова Іваньківської ОТГ Маньківського району Леся Поліщук . — Дев’ятикласники, які не продовжуватимуть навчання у школі, отримали у подарунок по тисячі гривень. Одразу після створення у 2017 році громади ми дарували випускникам флешки. Торік — по тисячі гривень. Цього року змогли зробити більший подарунок. І плануємо, що це стане доброю традицією нашої ОТГ. Ми б хотіли, щоб юнаки і дівчата знали, як ми їх любимо та цінуємо і як громада готова їх підтримати.

Начальник відділу освіти Іваньківської сільської ради Майя Царук доповнила, що сьогодні ОТГ працює над запровадженням почесних стипендій громади для обдарованих дітей, переможців та призерів різноманітних конкурсів та олімпіад.

А їх у школі чимало. Серед останніх досягнень талановитих дітей громади — призове місце Всеукраїнського рівня у конкурсі «Відун» Всеукраїнської гри «Джура», «срібна» перемога учня Андрія Дубини на міжнародній олімпіаді з географії в Іспанії, п’ять учнів — президентських стипендіатів.

Слід також зазначити, що Іваньківська школа носить звання інноваційної. Поки що це єдиний навчальний заклад з таким статусом у районі.

Фото надано Іваньківською ОТГ.