Вони стануть місцем маршрутизації швидкої допомоги, що забезпечить оптимальну доставку пацієнтів до медзакладів.

Такі зміни визначено урядовим проектом «EMERGENCY 2020». На його реалізацію передбачено 94 млн грн субвенції. 72 млн грн — із державного бюджету, решта — співфінансування із місцевої скарбниці. Основна мета — привести приймальні відділення до одного стандартного зовнішнього вигляду та забезпечити якісним професійним обладнанням.

Приміром, у КНП «Надвірнянська ЦРЛ» надходження пацієнтів розділять на три частини. Перший вхід — через приймальний бокс відділення швидкої допомоги, який добудують до загального приміщення. Окремий — для пацієнтів, які звернулися особисто, і бокс для хворих із ознаками інфекції. У лікарні оновлять загальномедичну зону та діагностичний блок.

На черговій онлайн-нараді в ОДА голова Надвірнянської РДА Володимир Пасько повідомив, що вже проведено тендер на реконструкцію. Переможець торгів зобов’язався виконати роботи за значно меншу ціну, ніж передбачені проектом понад 8 млн грн. Завдяки народному депутату Зіновію Андрійовичу вирішили питання співфінансування проекту.

На різній стадії перебуває підписання угод із підрядниками в Городенківській, Коломийській та Косівській ЦРЛ, Бурштинській міській, Долинській багатопрофільній, Калуській міськрайонній лікарнях, Івано-Франківській обласній клінічній та центральній міській лікарнях.

«Наша область одна із перших у країні почала підготовку проектно-кошторисної документації та експертизи на оновлення приймальних відділень. Як і скрізь, процес буксує через карантин. Та головна проблема — рівень фінансування. Держава виконує свої зобов’язання. Вже надійшов перший транш — 36 млн грн, який розподілимо на медзаклади. Ми отримали від райрад гарантійні листи. Та буває, що дивним чином ця проблема лягає на обласний бюджет. Тож важливо, щоб органи місцевого самоврядування свої обіцянки виконали. За цим вирішуватимемо, чиї проекти включати до програми «Велике будівництво» на наступний рік», — акцентував голова ОДА Віталій Федорів.

Івано-Франківська область.